Serpantinli Rezistans Nedir? Serpantinli Rezistans Ne İşe Yarar?
Serpantinli rezistans ısıtıcı yüzeyinden iyi bir ısı transferi sağlayabilmek için Cr-Nİ borulara ısı transferini artırmak amacı ile imal edilmektedir. Montaj kolaylığı açısından gerekli durumlarda ısıtıcının başlarına rakor konulmaktadır. İstenilen boyutlarda ve güçlerde Cr-Ni borulu serpantinli rezistans üretilmektedir. Serpantinli rezistanslar da kullanılan borular ve serpantin çaplarında değişiklikler bulunur. İsteğe bağlı olarak farklı güç ve şekillerde üretilmektedir. Örneğin boru çapları 6,5, 8,5 11,5 14,5 ve 18 mm arasında değişkenlik gösterirken bununla doğru orantılı olarak da serpantin çapları 20 mm ve 50 mm arasında değişebilmektedir. Serpantin rezistanslar da besleme gerilimleri de belli aralıklarda dır. Bu aralık 24 V ve 500 V arasında seyreder. Serpantin rezistanslar da borunun ve serpantin malzemesi kullanım alanına göre belirlenmektedir. Firmamız ISITÜRK Rezistans yılların vermiş olduğu bilgi birikimi ve tecrübe ile siz değerli müşterilerimizin özel istek ve taleplerini de karşılamaktadır. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak istenmesi halinde ihtiyaç duyulan boyut ve ebatlarda DKP veya Cr-Ni borular kullanılarak serpantinli rezistans üretimi de yapılabilmektedir.
Serpantinli Rezistanslar, Montaj kolaylığını arttırmak amacı ile genel olarak ısıtıcıların başlarına rakor eklenmektedir. Bu sayede daha kolay ve hızlı bir şekilde serpantin rezistansı montajı gerçekleştirilmektedir. Isıtıcının yüzeyinde oluşan ısıyı kendi üzerine topladıktan sonra toplamış olduğu ısıyı istenilen bölgeye veya alana aktarmak için ısıtıcının üzerinde CR-Ni ve DKP olarak yaprak veya sarmal olarak tasarlanmaktadır.
Serpantin Rezistans Kullanım Alanları
Serpantin rezistanslar, fırınlar, sanayi fırını, boya kurutma fırını, fikse makinaları, fanlı üflemeler vs. gibi alanlarda tercih edilmektedir.
Yorum Yap