
Reosta İmalatı
Reosta; 5 farklı modelden oluşan güç potansiyometreleri üretiminde gövdeleri, yüksek ısıda pişirilmiş porselenden oluşur. Wattlı dirençlerde olduğu gibi, güç potansiyometrelerinin sarımını gerçekleştiren makineler ısının yüzeye düzgün dağılımını ve tel geriliminin her noktada sabit oluşunu sağlar. Kapalı daire sarım yöntemi ile 13mm ila 480 mm arası gövdeler üzerine sarım yapılabilmektedir. Güç potansiyometrelerinin dış yüzeyini kaplayan özel izolasyon malzemesi 1000 C sıcaklığa dayanıklı olup, bu koruyucu tabaka potansiyometre elektrik izolasyonunu ve ısı oluşumu sonucu rezistans tellerinin genleşerek düzenin bozulmasını önler.
Reosta imalatı hakkında daha geniş bilgi için ISITÜRK Rezistans web ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. www.isiturkrezistans.com
Reosta Nedir
Reostalar, iki uçlu ayarlanabilen (değişken direnç) dirençlerdir. Bu iki uçtan birine bağlı olan kayıcı uç, direnç üzerinde gezdirilerek, direnç değeri değiştirilir.
Reostaların da karbon tipi ve telli tipleri vardır. Sürekli direnç değişimi yapan reostalar olduğu gibi, kademeli değişim yapan reostalarda vardır.
Laboratuvarlarda etalon direnç olarak, yani direnç değerlerinin ayarlanmasında ve köprü metodunda direnç ölçümlerinde, değişken direnç gerektiren devre deneylerinde, örneğin diyot ve transistor karakteristik eğrileri çıkarılırken giriş, çıkış gerilim ve akımlarının değiştirilmesinde ve benzeri değişken direnç gerektiren pek çok işlemde kullanılır. Ve reostalar yukarı da da belirttiğimiz gibi ayarlı dirençlere dahildir.
Reosta Teknik Bilgiler
Standart Direnç Töleransı: +/- % 5
Maksimum Sürekli Hizmet Sıcaklığı: 200°C
Kaplama Direnci: 400°C Sıcaklıkta 106 - 107 Ohm /cm
Mil Dönüş Açısı: 0-285/320°
Test Voltajı: 1000V
Model | Reosta (Potansiyometre) Standart Boyutlar | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Ø (A) | B | C | D | E | Ø (F) | |
Reosta 1 | 45 | 31 | 8 | 12 | 16 | 6 |
Reosta 2 | 56 | 38 | 8 | 13 | 19 | 6 |
Reosta 3 | 85 | 50 | 18 | 11 | 25 | 8 |
Reosta 4 | 135 | 60 | 18 | 16 | 40 | 8 |
Reosta 5 | 200 | 80 | 30 | 25 | 80 | 10 |
Yorum Yap